Ben jij een grote paardenvriend?

Wil je leren paardrijden?

Wij zijn een kleinschalige rijclub waar je kan leren paardrijden, verzorgen en nog veel meer

Hoe kan je leren paardrijden?

Wij starten met privélesjes van een half uur. In deze korte tijd werken we opbouwend rond rijtechniek en het zelfvertrouwen van de ruiter. Wanneer de ruiter een bepaald rijniveau heeft bereikt kan worden overgegaan naar de groepslessen die 1 uur duren.

Wij geven veel aandacht aan de ruiter alsook aan de paarden. We kijken dat de ruiter iedere week een ander paard neemt om te rijden. Hierdoor verbetert zijn techniek en krijgen de paarden voldoende rust.

Iedere ruiter wordt verplicht verzekerd te zijn of zich aan te sluiten bij de rijclub. Deze verzekering wordt globaal afgesloten bij de VLP.

We raden aan om laarzen mee te brengen voor de rijles. Een tok kan verkregen worden bij ons.

Vele paardengroeten

Danny, Heidy en Co

Verzekering

Onze rijclub is aangesloten bij de Vlaamse Liga Paardensport waardoor we o.a. een gepaste en uitgebreide verzekering kunnen aanbieden.

  • Wij kiezen voor een verzekering in clubverband (vb. de groepslessen) of om te wandelen met een paard in de piste.
  • De verzekering geldt voor alle clubactiviteiten, ook voor niet paardensporten.
  • De verzekering dekt alle LO en BA tijdens het poetsen, laden en lossen, op- en af-zadelen van het paard op weg naar een activiteit.
  • NIEUW: de dekking van behandelingskosten werd uitgebreid voor brillen en contactlenzen bij ongevallen met lichamelijk letsel. De verzekering dekt, naast de sportbeoefening, ook de activiteiten die gekoppeld zijn aan de verzorging van een paard.
  • De verzekering kost 37 euro per persoon. Deze mag contact betaald worden of via overschrijving (143-0890821-74).