Ieder jaar probeert Sporkingshove zijn fokkers tegemoet te treden met een mooi aanbod hengsten. Dit is voor 2018 niet anders. In het Belgisch Trekpaard en de Haflingers bieden wij u hengsten aan met een rijke geschiedkundige afstamming, rastypisch, sterke bewegingen alsook kleur ontbreekt niet op het programma. Alle hengsten dekken K.I. Wij zijn reeds 15 jaar een erkend K.I.-station.

Maxim van Meldert

Straffe genen met kleur

2017/394                         Geb.01/05/2017                1.73m

Maxim is een jonge, grootramige hengst met een mooi lijnenverloop. De zwarte Maxim heeft voldoende verdiep, een sterk kruis met aansluitend een goed gesloten koffer en een mooi gesneden achterhand. Maxim heeft in de vaderlijn menig kampioenenbloed zitten; te beginnen met zijn vader Max van Schermershoek van VlaamsBrabant (2018) en zijn grootvader Matteo van ‘t Rietenhof (2014). Matteo stond al bekend voor kleurdiverciteit alsook aan moeders zijde bevindt zich heel kleur. De bruine Nora van ’t Hof Someren stamt uit de zwartbruine Harrie van ’t Rijkelhof die in 2018 de Nationale kampioenmerrie Sibelle van ’t Rijkelhof leverde. Dit zwartbruine vaandel gaat verder tot Junior van ’t Hooghof.

 

 

Déjà Vu van Waardzicht

is de bénjamien met top-afstamming.

2018/2002                         Geb.02/07/2015                1.72m

Déjà Vu is een groene hengst met veel potentieel voor de toekomst. Hij heeft een aansprekend hoofd, sterke bovenlijn met mooie aansluitingen. Hij heeft spijkerhard beenwerk en draaft met veel schwung.

Déjà Vu is de volle broer van oud-Nederlands kampioen 2012 Bienvenue van Waardzicht.
De vader is topvererver Florian van ’t Rietenhof die via Ensor d’Elewijt terug gaat naar Idéal de Wassenhove. Deze vaderlijn staat gekend en garant voor de hardheid en houdbaarheid van het trekpaard.
De moeder is Victoria van Waardzicht (kampioene afstammelingen nationale Nederland 2014) die langs moeders zijde de lijn volgt van Jim van den Oudenbos naar Bloc van Oombergen. Alsook de moederlijn van Florian volgt deze lijn maar via oud kampioen Star van ’t Bloemenhof. Victoria heeft als vader Udo van de Houwenberg; een vaderpaard met grote allure die verscheidene nakomelingen heeft.

Met Déjà Vu heb u sterke genen als waarborg voor fokvastheid.

Nico van de Carlohoeve

… Once you go black, you never …

2014/552                           Geb. 16/05/2014               1.79m

Nico is een mooie, grote en modern gelijnde hengst met een harmonische bouw en sterk, dragend, spijkerhard achterbeen. Hij gebruikt deze in draf met veel actie en uitdrukking.

In de kleurrijke afstamming van Nico bevinden zich bijna 3 generaties vol kleur. Het bruin/zwarte vaandel wordt aan vaders zijde blauwschimmel via Julie d’ Elewijt door de sterke vererver Udo van den Houwenberg.
De vaderlijn van Nico gaat vanaf Joaquin van het Hermeshof via Baron van het Zeegat naar de invloedrijke hengstenlijn van Hardi van ‘t Ooievaarsnest. En in de vosse moederlijn komt er in de 4de generatie bruinschimmel voor door oud Belgisch kampioenen Charmeur van de Paashoef en Ensor d’ Elewijt en vertegenwoordigt zo de link met de legendarische Ideal de Wassenhove.
Nico is te verkrijgen via diepvriessperma.

Roel van de Lindehoef

geeft een genetische waarborg voor kwaliteit

2016/2008                         Geb. 03/04/2006               1.71m

Roel is een rastypische hengst met uitzonderlijk mooie schouderpartij, een prachtig lijnenverloop. Roel weet zijn goed gesteld beenwerk met veel expressie te gebruiken.

Roel is geboren in de bekende fokstal ‘De Lindehoef’ en dit is goed vertegenwoordigd in zijn afstamming (4 generaties). Met als grootmoeder Carolien van de Lindehoef die als vader Jim van den Oudenbos heeft; naar ‘de oermoeders’ Tulp van ’t Cleihof en Nadia van Nieuwenhove. Met Lars van de Smidse als vader heeft men een historische geschiedenis aan Belgisch en Nederlandse kampioenen te beginnen met grootvader Udo Brandevoort via Junior van ’t Hooghof naar Lutteur van ’t Ooievaarsnest. En Laura van ’t Cleihof als Vera van het Zwaluwnest als grootmoeders. Men kan dus stellen dat bloedvoering van Roel een combinatie van de Belgisch/Nederlandse top is.