Ieder jaar probeert Sporkingshove zijn fokkers tegemoet te treden met een mooi aanbod hengsten. Dit is voor 2018 niet anders. In het Belgisch Trekpaard en de Haflingers bieden wij u hengsten aan met een rijke geschiedkundige afstamming, rastypisch, sterke bewegingen alsook kleur ontbreekt niet op het programma. Alle hengsten dekken K.I. Wij zijn reeds 15 jaar een erkend K.I.-station.

Déjà Vu van Waardzicht

is de bénjamien met top-afstamming.

2018/2002                         Geb.02/07/2015                1.70m

Déjà Vu is een groene hengst met veel potentieel voor de toekomst. Hij heeft een aansprekend hoofd, sterke bovenlijn met mooie aansluitingen. Hij heeft spijkerhard beenwerk en draaft met veel schwung.

Déjà Vu is de volle broer van oud-Nederlands kampioen 2012 Bienvenue van Waardzicht.
De vader is topvererver Florian van ’t Rietenhof die via Ensor d’Elewijt terug gaat naar Idéal de Wassenhove. Deze vaderlijn staat gekend en garant voor de hardheid en houdbaarheid van het trekpaard.
De moeder is Victoria van Waardzicht (kampioene afstammelingen nationale Nederland 2014) die langs moeders zijde de lijn volgt van Jim van den Oudenbos naar Bloc van Oombergen. Alsook de moederlijn van Florian volgt deze lijn maar via oud kampioen Star van ’t Bloemenhof. Victoria heeft als vader Udo van de Houwenberg; een vaderpaard met grote allure die verscheidene nakomelingen heeft.

Met Déjà Vu heb u sterke genen als waarborg voor fokvastheid.

Nico van de Carlohoeve

Hij is de zwarte blikvanger die garant staat voor kleur.

2014/552                           Geb. 16/05/2014               1.79m

Nico is een mooie, grote en modern gelijnde hengst met een harmonische bouw en sterk, dragend, spijkerhard achterbeen. Hij gebruikt deze in draf met veel actie en uitdrukking.

In de kleurrijke afstamming van Nico bevinden zich bijna 3 generaties vol kleur. Het bruin/zwarte vaandel wordt aan vaders zijde blauwschimmel via Julie d’ Elewijt door de sterke vererver Udo van den Houwenberg.
De vaderlijn van Nico gaat vanaf Joaquin van het Hermeshof via Baron van het Zeegat naar de invloedrijke hengstenlijn van Hardi van ‘t Ooievaarsnest. En in de vosse moederlijn komt er in de 4de generatie bruinschimmel voor door oud Belgisch kampioenen Charmeur van de Paashoef en Ensor d’ Elewijt en vertegenwoordigt zo de link met de legendarische Ideal de Wassenhove.

Mattheo van de Zaaidijk

Hij is het begin van een goed resultaat.

2015/2012                         Geb. 01/01/2013               1.76m

Mattheo is een grote, mooi gemodelleerde hengst met veel hengstuitdrukking. In zijn beweging toont Mattheo veel souplesse, actie en mooie zweefmomenten.

Deze hengst heeft een exclusieve bloedvoering binnen de algemeen smalle bloedspreiding in het Belgische Trekpaard. Mattheo heeft via Supra van de Malsem een unieke moederlijn van kampioenes die teruggaat op de illustere Dina de Wassenhove. Via de vader van Supra; Eros van Hoeve de Eik gaat de afstamming terug naar de stempelhengst Gamin van de Hool.

De vaderlijn van Mattheo gaat via de bruine Rob van Sternhoven via oud Belgisch kampioen Buffalo van het Camillenhof terug naar de belangrijke stamvader Bloc van Oombergen.

Roel van de Lindehoef

geeft een genetische waarborg voor kwaliteit

2016/2008                         Geb. 03/04/2006               1.71m

Roel is een rastypische hengst met uitzonderlijk mooie schouderpartij, een prachtig lijnenverloop. Roel weet zijn goed gesteld beenwerk met veel expressie te gebruiken.

Roel is geboren in de bekende fokstal ‘De Lindehoef’ en dit is goed vertegenwoordigd in zijn afstamming (4 generaties). Met als grootmoeder Carolien van de Lindehoef die als vader Jim van den Oudenbos heeft; naar ‘de oermoeders’ Tulp van ’t Cleihof en Nadia van Nieuwenhove. Met Lars van de Smidse als vader heeft men een historische geschiedenis aan Belgisch en Nederlandse kampioenen te beginnen met grootvader Udo Brandevoort via Junior van ’t Hooghof naar Lutteur van ’t Ooievaarsnest. En Laura van ’t Cleihof als Vera van het Zwaluwnest als grootmoeders. Men kan dus stellen dat bloedvoering van Roel een combinatie van de Belgisch/Nederlandse top is.

Haflingerhengst: Bachelor

De Duitse Bachelor is een grote hengst uit de eerste jaargang van de inmiddels bewezen goede vererver Liz Blickfang. Bachelor is mooi gelijnd met veel front, mooie schouder en sterke achterhand. Zijn draf is zowel opgericht als imponerend met veel stuwing vanuit het achterbeen. De bloedvoering van Bachelor hangt vol predikaten, zo is er de sterke moederlijn El. St Ashley (Duits Nat. Kampioene) met als grootvader de wereldvermaarde hengst Mithras aan moederszijde. De vader van Ashley is de gerenomeerde hengst Liz Alpenstern zoon van wereldkampioen Liz Amadeus. De grootmoeder van Bachelor is Ilona een dochter Liz Standschütz die ook garant staat voor kwalitatieve nafok daar hij verschillende elitemerries en goedgekeurde zonen heeft.

Vanuit de eerste jaargang van Bachelor kunnen wij zeggen dat hij zich goed vererft, mooie hoofdjes, hals- en bovenlijn met veel expressie in de bewegingen. Diverse veulens behaalden dan ook vooraanstaande plaatsen en bieden veel vertrouwen voor de toekomst.